06-13045086
info@metascope.nl

Nieuws en trends sales support software

De groeiformule voor uw bedrijf
Probeer het nu !

Nieuws en trends sales support software

Trend is online software

Liever inhuren dan zelf duur kopen

In 2015 gebruikt 90 procent van de zakelijke markt online software diensten, dit verwacht MetaScope, de nummer één in online sales support software. De overheid wil miljoenen euro’s bezuinigen door de overstap naar het huren van online software in plaats van het kopen van software, het zogenoemde cloud principe. “Dit is pas het begin, online werken gaat een enorme vlucht nemen”, aldus George Wesseling, directeur van MetaScope.

Onlangs maakte de overheid bekend, dat er honderden miljoenen euro’s bezuinigd kunnen worden op ICT-uitgaven door gebruik te maken van cloud computing, waarbij de overheid niet langer software hoeft te kopen, maar online diensten kan huren. Wesseling toont zich niet verbaasd over dit nieuws: “Tussen nu en pakweg vijf jaar wordt online software de norm, deze trendontwikkeling is niet meer te stoppen. We gaan een totale omslag zien in de zakelijke markt. In 2003 bij de oprichting van MetaScope hebben wij bewust voor deze vorm van cloud computing – of te wel Saas (Software as a Service) – gekozen. Onze sterke groei hebben wij daaraan te danken.”

Verwachting IDC

IDC, een gerenommeerd onderzoeksbureau binnen de ICT-branche, bevestigt de duidelijke groei in het gebruik van online software diensten. Volgens IDC was in 2009 de SaaS markt in de Benelux 100 miljoen euro waard. IDC verwacht van nu tot 2015 jaarlijkse groei van dubbele cijfers.

Expert Opinion / Nassim Nicholas Taleb

Theorie en filosofie van Nassim Taleb sluiten aan bij gedachtegoed  van MetaScope

  • Het gaat niet om Big Data, ‘less is more’. Het gaat om ‘tijdig de juiste data’.
  • Verkoop is geen Big Data en geen wetenschap. Verkoop is doen.
  • MetaScope komt niet voort uit de theorie, maar uit de praktijk. De alledaagse praktijk van verkopers.
  • Bedrijven, die ‘hun eigen geld inzetten’ en niet dat van aandeelhouders houden het lang vol. Rendement van klanten, klanttevredenheid en continuïteit op lange termijn zijn onze drijfveren.

Verder lezen? Klik hier: Nassim Nicholaas Taleb_Het Financieele Dagblad